fbpx

Inovație verde la fabrica ICE-DYP – Autoconsum de 91,76% în 2023

Povești de succes

În inima comunității din Cărpiniș, ICE DYP BALAȘ, un nume de referință în producția de înghețată, a realizat o schimbare revoluționară prin adoptarea energiei solare. Cu o istorie de 25 de ani, axată pe inovație și sustenabilitate, compania a ales să adopte energia solară pentru a îmbunătăți sustenabilitatea și eficiența energetică.

Ancorată în comunitatea locală și dedicată dezvoltării socio-economice, ICE DYP BALAȘ, o afacere de familie cu capital românesc, s-a dezvoltat de la un modest laborator de înghețată la un producător regional de top, cu aproximativ 650 de angajați și o capacitate de producție de 170 de tone de înghețată zilnic, în cele două facilități dotate cu 14 linii ultramoderne.

Provocarea

Provocarea ICE-DYP a fost de a îmbina creșterea sustenabilității cu optimizarea costurilor operaționale, într-un mod care să susțină expansiunea continuă și angajamentul față de comunitate.

Soluția

Răspunsul la această provocare a fost implementarea unui sistem de panouri fotovoltaice CEF 400 kW On-Grid cu certificare de Prosumator la fabrica din Cărpiniș, Timișoara. Sistemul, compus din panouri Solarwatt H.2.0 pure 410Wp și 8 invertoare Huawei SUN2000 50KTL-M3, a fost adaptat pentru acoperișul plat al fabricii și monitorizat prin Huawei Smart Logger 3000A.  

Implementarea a durat aproximativ 1 lună și jumătate, timp în care echipa noastră a colaborat strâns cu ICE DYP pentru o instalare eficientă și minim invazivă. 

Date preluate din aplicația Fusion Solar

De la finalizarea instalării, compania a atins un autoconsum de 91,3%, reducând semnificativ costurile energetice și contribuind la un mediu mai curat.

Având în vedere un ROI estimat de 3.5 ani, investiția în energia solară demonstrează nu doar responsabilitatea ecologică a companiei, ci și contribuția semnificativă la reducerea costurilor energetice.

Prin implementarea soluțiilor fotovoltaice personalizate, ICE DYP își întărește angajamentul față de sustenabilitate și este un exemplu concret al modului în care soluțiile fotovoltaice personalizate pot contribui la atingerea obiectivelor de sustenabilitate și eficiență energetică.

Articole Recente

Vorbește direct cu un consultant!

+40 371 232 656

Valabil de luni-vineri intre 09:00 – 18:00

Completează formularul cu informațiile tale de contact și o scurtă descriere a nevoilor tale.

Echipa noastră va analiza cu atenție cererea ta și vom reveni rapid cu soluții personalizate și o ofertă care să se potrivească exact nevoilor tale!