fbpx

Cum ajută un sistem de panouri fotovoltaice cu factura la energie

Sfaturi practice, Soluții solare

Deși pentru foarte mulți oameni instalarea de panouri fotovoltaice sună ca o investiție mult prea mare, scumpirile din ultima vreme, mai ales cele la energie electrică, i-au facut pe multi să-și reconsidere poziția. Deși o astfel de schimbare este una foarte bună și oportună, noi sfătuim pe oricine să se informeze atent înainte de a face pasul. Trecerea de la rețeaua de distribuție clasică la un sistem propriu bazat pe panouri fotovoltaice se face în ziua de azi relativ simplu și rapid, dar această trecere trebuie să fie atent gândită pentru a fi cu într-adevar eficientă.

De ce este nevoie de panouri fotovoltaice în această perioadă?

Odată cu apropierea sezonului rece, noi scumpiri sunt anunțate pentru cele mai multe categorii de servicii. Printre acestea se numără și furnizarea de energie electrică. Acest lucru se datorează în mare parte noilor politici europene care au în vedere folosirea combustibililor fosili pentru obținerea electricității. Pentru a combate aceste scumpiri, tot mai mulți români încep să ia în considerare opțiuni ecologice de energie regenerabilă.

Astfel că cei mai mulți își îndreaptă atenția spre investiții precum panourile fotovoltaice. Desigur, orice investiție trebuie foarte bine gândită înainte de a fi făcută. De aceea încercăm să ajutăm pe oricine vrea să înțeleagă mai bine de ce o astfel de investiție este cea mai bună variantă în astfel de momente.

În primul rând, deși instalarea de panouri fotovoltaice poate suna ca o foarte mare bătaie de cap pentru mulți potențiali clienți, nu trebuie să fie neapărat așa. Tehnologiile folosite în ultimele generații de panouri fotovoltaice pe care le distribuim în România pentru partenerii noștri, fac din acestea unele dintre cele mai sigure și ușor de instalat sisteme din lume.

Acoperiș cu panouri fotovoltaice instalate.

În plus, versatilitatea lor ajută la adaptarea la aproape orice condiții de montaj și punere în funcțiune. Panourile mai vechi erau într-adevar greu de instalat. Necesitau numeroase elemente de conectivitate și stocare și nu erau întotdeauna chiar ușor de folosit în orice condiții. Pentru a veni în sprijinul tuturor celor care doresc o astfel de soluție ecologică, ne-am asigurat că panourile pe care le oferim, împreună cu toate celelalte componente ale sistemelor să fie de cea mai bună calitate și să răspundă tuturor cerințelor clienților noștri.

Unul din cele mai mari avantaje pe care le caută oricine ne abordează, privind o instalare de panouri fotovoltaice, este economia pe care o poate face. Pe lângă numeroasele avantaje ce țin de protejarea mediului și conservarea resurselor naturale, clienții noștri sunt printre cei care pot răsufla ușurați când vine vorba de factura la energie electrică. Asta pentru că panourile fotovoltaice oferite de noi pot crește gradul de independență energetică a oricui.

Fie că este vorba de o simplă gospodărie, o casă la țară sau chiar o întreagă scară de bloc, oricine folosește astfel de panouri poate vedea imediat efectele. Cum funcționarea în sistem hibrid, care presupune folosirea energiei produsă de panouri dar și menținerea legăturii la rețeaua de distribuție clasică, este una dintre cele mai căutate alternative în momentul de față, oricine folosește acest sistem poate certifica faptul că facturile pe care le primește sunt mult mai mici.

Ce costuri implică o instalare de panouri fotovoltaice?

Foarte mulți potențiali clienți amână o investiție într-un sistem de panouri fotovoltaice pe fondul costurilor ridicate pe care le implică o instalare panouri fotovoltaice. Însă acest cost nu trebuie să fie un motiv de frică. Costurile de producție pentru panourile și sistemele pe care le comercializăm au scăzut simțitor în ultimii ani. Asta deoarece prețul materialelor și al tehnologiei folosite în producerea acestor panouri a scăzut semnificativ. în plus, pe lângă o ieftinire a panourilor, se poate vedea și o creștere a randamentului acestora. Asta înseamnă că toți clienții noștri beneficiază de sisteme care produc mai mult, timp mai îndelungat, la prețuri mai mici. Astfel, investiția într-un astfel de sistem este amortizată mult mai repede.

Un alt aspect de care trebuie să țină cont oricine vrea să facă o astfel de investiție este că mare parte din costuri pot fi acoperite de programele naționale și internaționale dedicate creșterii folosirii energiei regenerabile în lume. Programe precum „Casa Verde” au ajutat numeroși români să își instaleze sisteme de panouri fotovoltaice și să capete un grad de autonomie energetică mult mai mare. În plus, accesarea acestor fonduri nu este deloc complicată. Tot ce trebuie să facă oricine e interesat de astfel de programe este să se informeze de pe platformele online dedicate.

Ce alte elemente sunt necesare pentru instalarea unui sistem fotovoltaic?

Cea mai vizibilă și expusă parte a sistemului sunt panourile în sine. Există însă și alte elemente importante ale sistemului care trebuie luate în calcul. O altă componentă esențială sunt acumulatorii. Aceștia stochează energia produsă de panouri și ajută la distribuirea sa către consumatorii din locuință. Deși există mai multe tipuri de acumulatori, clienții noștri pot fi liniștiți cu gândul că noi îi folosim pe cei mai buni întotdeauna. Asta înseamnă ca îi alegem în funcție de capacitatea sistemului, avem grijă să nu existe riscul vreunei suprasolicitari a rețelei. Toate sistemele noastre, fie că vorbim de kit-uri pre-dimensionate sau de sisteme personalizate, sunt dotate cu elemente care să asigure în primul rând siguranța consumatorului și apoi eficiența.

Alte elemente importante ale sistemelor noastre sunt cele folosite pentru gestionarea energiei. Doar pentru că un sistem de panouri fotovoltaice produce multă energie electrică, asta nu înseamnă că ea trebuie să fie risipită. Astfel, soluțiile pe care le propunem clienților noștri pentru a-și gestiona corect energia includ prize inteligente, contoare programabile și ajung până la sisteme integrate de monitorizare și control de la distanță. Astfel, beneficiarul sistemului poate în orice moment să știe la ce capacitate funcționează sistemul său, care sunt cei mai mari consumatori de energie din locuință și dacă există vreo problemă cu sistemul. Orice investiție, mai ales una care îți conferă independență energetică trebuie să fie atent monitorizată și ingrjită astfel încât să-și poată face treaba exact așa cum trebuie.

Articole Recente

Vorbește direct cu un consultant!

+40 371 232 656

Valabil de luni-vineri intre 09:00 – 18:00

Completează formularul cu informațiile tale de contact și o scurtă descriere a nevoilor tale.

Echipa noastră va analiza cu atenție cererea ta și vom reveni rapid cu soluții personalizate și o ofertă care să se potrivească exact nevoilor tale!