fbpx

Ce avantaje oferă un sistem de panouri fotovoltaice

Soluții solare, Sustenabilitate și mediu

Ținând cont de scumpirea energiei electrice din ultima perioadă, nu e de mirare că tot mai mulți oameni își îndreaptă atenția spre energia verde. Mulți proprietari de locuințe și imobile optează pentru panouri fotovoltaice datorită numeroaselor avantaje pe care acestea le oferă. Un kit fotovoltaic este destul de accesibil și poate fi instalat cu ușurință de către specialiștii in domeniu.

Cei care sunt interesați de sisteme fotovoltaice sunt sfătuiti să se familiarizeze cu opțiunile pe care le au. Un alt aspect important este costul pe care îl presupune un astfel de sistem.

De ce să alegi panouri fotovoltaice?

Energia verde este în prezent o opțiune foarte convenabilă, chiar și în țara noastră. În ultimii ani am asistat la o creștere semnificativă a prețului pe kw de la furnizorii de energie. Facturile de utilități ne costă din ce în ce mai mult și nu este de mirare că oamenii au ajuns să se gandească la alte variante mai sustenabile. 

Avantajele sistemelor de panouri fotovoltaice:

 • Energia verde nu se termină niciodată - dacă alegi un sistem fotovoltaic vei avea energie de la acesta în permanență; cu mențiunea că nu este suficienta pentru a susține o gospodarie;
 • Prețurile pentru echipamente fotovoltaice au scăzut considerabil, devenind foarte accesibile - dacă înainte nu te puteai apropia de un astfel de sistem din cauza costului, acest lucru s-a schimbat. Reducerea prețului sistemelor fotovoltaice a contribuit la popularitatea acestora;
 • Protejezi mediul inconjurator - planeta trebuie protejată și energia verde ne ajută să facem acest lucru;
 • Te ajută să economisești - având un echipament fotovoltaic care funcționează și produce energie, vei consuma mai puțin de la furnizorii de energie și vei plăti mai puțin pentru utilități. 

Cei care optează pentru panouri fotovoltaice pot obține o finanțare europeană pentru proiectul pe care îl au în vedere. Green Deal se axează atât pe reducerea surselor de poluare, cât și pe utilizarea cât mai eficientă a energiei. Potrivit unui articol din Greendeal.ro, "principalele obiective ale Pactului Ecologic European – Green Deal sunt:

 • Ca până în 2050, Uniunea Europeană să nu mai emită gaze cu efect de seră
 • Creșterea economică să fie decuplată de utilizarea resurselor
 • Nicio persoană și niciun loc nu va fi lăsat în urmă."

Prin urmare, Green Deal oferă sprijin celor care vor să elimine poluarea și să protejeze ecosistemul. Oamenii care sunt interesați să construiască o cladire eficientă din punct de vedere energetic trebuie să aleagă un sistem fotovoltaic. 

Care sunt posibilitățile de finanțare pentru achiziționarea unui kit fotovoltaic?

România, ca membră a Uniunii Europene, trebuie să respecte politicile și cerințele acesteia cu privire la energia verde. Oamenii interesați să construiască o clădire eficientă din punct de vedere energetic trebuie să aleaga un kit fotovoltaic.

Clădirile care vor fi construite începând cu 2021 "trebuie să aibă un consum de energie aproape egal cu zero, asigurat în mare parte din surse regenerabile de energie, dar și printr-un grad ridicat de eficiență energetică ", menționează un articol din HotNews.ro. Fie că vei construi o casă, o clădire de birou, un spațiu comercial, etc., consumul energetic trebuie să fie aproape egal cu zero. 

Consumatorii care sunt în cautarea unui kit fotovoltaic trebuie să țină cont de energia necesară pentru:

 • Încăzire
 • Apă caldă
 • Răcire
 • Ventilare
 • Iluminat

Toate acestea necesită energie și trebuie luate în considerare la calcularea consumului necesar de energie dintr-o locuință. Fără doar și poate, energia care provine din surse regenerabile reprezintă viitorul. 

Programele pentru rambursarea costurilor la achizitionarea unui sistem fotovoltaic

Consumatorii care aleg să investească în panouri fotovoltaice au numeroase opțiuni. Mai mult de atât, aceștia pot beneficia de o formă de finanțare. În prezent, sunt mai multe programe menite să ofere rambursarea costurilor celor care utilizează un sistem fotovoltaic. 

Cei care nu doresc să suporte singuri costurile unei astfel de investiții pot opta pentru fonduri UE. Programul Casa Verde Fotovoltaice oferă, de asemenea, o subvenție persoanelor fizice care doresc să-și instaleze un astfel de sistem. Într-un articol din economica.net se menționează că acest program "asigură o finanţare de până la 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, în limita sumei de 20.000 de lei". 

O altă formă de finanțare este cea propusă de Ministerul Energiei, cunoscută drept Electric Up. Acest program se adresează atât întreprinderilor mici și mijlocii, cât și firmelor din domeniul HORECA. 

Care sunt beneficiile unui kit fotovoltaic? 

Cu ajutorul unui kit fotovoltaic vei economisi bani și vei contribui la reducea poluării din zona în care locuiești. Resursele energetice obținute din combustibili nu sunt inepuizabile. În ultimul timp s-a observat o creștere considerabilă a interesului pentru echipamente fotovoltaice.

Datorită unui astfel de sistem, se reduc considerabil costurile de energie și investiția se amortizează destul de repede. Statul oferă și unele beneficii fiscale celor care instalează astfel de sisteme, precum scăderea anumitor taxe și impozite. 

Un sistem fotovoltaic este o alegere ideală pentru viitor

Cu siguranță viitorul energiei constă într-un kit de panouri fotovoltaice care utilizează energia solară. Durata de viață a unui astfel de sistem este de 25-40 de ani și oferă o independență energetică de până la 70-80%. Poți estima costul acestor panouri cu ajutorul simulatoarelor disponibil online sau poți cere o cotație de preț de la o companie cu experiență și cu o reputație impecabilă în domeniu.  

Altfel spus, vom mai auzi cu siguranță în anii ce urmează despre panouri fotovoltaice și despre avantajele pe care le oferă. Aceste panouri sunt disponibile și în România la furnizori autorizați, în măsură să-ți pună la dispoziție informații detaliate. Este în interesul tuturor să protejăm planeta pe care trăim, atât pentru noi, cât și pentru generațiile care urmează.

Cu ajutorul unui sistem de panouri contribuim la reducerea poluării utilizând energie verde în locul energiei produsă de combustibili. Ține de noi să alegem sisteme cât mai eficiente și cât mai puțin poluante din punct de vedere energetic. Echipamentul fotovoltaic nu face zgomot, nu produce emisii nocive, este ușor de instalat și de întreținut.

Articole Recente

Vorbește direct cu un consultant!

+40 371 232 656

Valabil de luni-vineri intre 09:00 – 18:00

Completează formularul cu informațiile tale de contact și o scurtă descriere a nevoilor tale.

Echipa noastră va analiza cu atenție cererea ta și vom reveni rapid cu soluții personalizate și o ofertă care să se potrivească exact nevoilor tale!